Werk maken van welzijn & gezondheid in organisaties

18-09-2019

Kopman by Kessels & Smit stelt in partnerschap met de Heerlijckyt Van Elsmeren een uniek programma voor rond Welzijn & Gezondheid op de werkplek.

Tijdens deze 3-daagse krijg je inspiratie en exploreer je hoe je in je organisatie werk kan maken van een duurzaam Welzijn- en Gezondheidsbeleid.

Een evenwichtig Welzijns- en Gezondheidsbeleid voorziet in een aanbod op fysiek, mentaal, relationeel en existentieel vlak. Het ondersteunt medewerkers bij het ontwikkelen van slimme strategieën om beter om te gaan met hun gezondheid. Door een integrale aanpak op te zetten krijg je een multiplicatoreffect. Zo wordt 1 + 1 = 11.

We laten je tijdens deze 3-daagse kennis maken met het Kopman-model, een kader om gestructureerd te kijken naar Welzijn en Gezondheid in organisaties. We passen het toe en onderzoeken hoe jij het kan inzetten in jouw organisatie. Je wordt meegenomen in een reflectieproces dat je enerzijds dichter brengt bij persoonlijk welzijn en anderzijds leert hoe je dit aanpakt op organisatieniveau.

De combinatie van intensieve begeleiding en een inspirerende omgeving leidt tot nieuwe inzichten en een concreet actieplan.

VOOR WIE

Ben je een bedrijfsleider, manager of professional en wil je een verschil maken in je organisatie op het vlak van Gezondheid en Welzijn? Dan is deze 3-daagse iets voor jou. We gaan kijken naar werken aan Gezondheid en Welzijn op organisatieniveau vanuit het werken aan je persoonlijke energie in het werk.

DOOR WIE

Deze 3-daagse wordt begeleid door Joep Schuermans en Patrick Likeli-e-Monziba

PROGRAMMA

 • DAG 1: Aankomen en kennismaken: De ochtend staat in het teken van elkaar en de plek leren kennen. Wat maakt dat je hier bent? Met welke vragen loop je rond? Wat wil je vooral uit deze dagen halen? Bron en doel: Tijdens de namiddag en avond verkennen we wie jij bent aan de hand van het Kopman-wiel, een integraal model om te kijken naar Welzijn. Op wiens schouders sta je? Welke talenten breng je mee? Waar haal je energie uit? Op welke terreinen gaat het minder goed? ...
 • DAG 2: Reflectie en inzicht: Samen aan de slag met de verschillende energievormen en bijhorende acties en mogelijkheden. 's Avonds maken we ons op voor een micro-adventure. We nodigen de deelnemers uit voor een solo We brengen samen de nacht door onder de blote sterrenhemel.
 • Dag 3: Intentie en actie: We vertalen de inzichten uit de afgelopen dagen naar jouw dagelijks leven en werk. Op individueel niveau gaan we aan de slag rond: Met welke intentie vertrek je? Waar wil je de komende tijd mee aan de slag? Wie of wat heb je daarvoor nodig?Op organisatieniveau gaan we aan de slag rond: Waar lopen organisaties zoal tegen aan als het gaat over het invoeren van een Welzijnsbeleid? Hoe kan je daarmee omgaan? Hoe ziet een plan van aanpak eruit dat werkt? Wat zijn kritische succesfactoren? We brengen cases van organisaties die me succes een Welzijnsbeleid hebben opgezet.

DATA

Van woensdag 18 september tot en met vrijdag 20 september ...

KOSTENBIJDRAGE

 • Reguliere All-in prijs: € 1250 excl. BTW (€ 1512,5 incl. BTW)
 • VZW/Non-profit/Social-profit All-in prijs: € 858,4 excl. BTW (€ 1038,66 incl BTW)
 • Overnachtingen op basis van single kamer

Annulatievoorwaarden

 • Meer dan 1 maand op voorhand = geen kosten
 • Minder dan 1 maand op voorhand = 10% annulatiekost
 • Minder dan 2 weken op voorhand = 50% aangerekend
 • Minder dan 1 week op voorhand = Volledig aangerekend
 • KMO-portefeuille mogelijk? JA

PRIJS

 • Cursus reguliere deelnemer: € 979 excl. BTW (€ 1184,59 incl. BTW) (= bedrag waarop KMO-portefeuille mogelijk is)
 • Cursus deelnemer VZW/Non-profit/Social-profit: € 587,4 excl. BTW ( € 710,75 incl BTW)
 • Verblijfskost:€ 271 excl.BTW (€ 327,91 incl. BTW) (m.a.w. volg je hierbij exact de offerte of reken je meer aan? > we volgen exact de offerte)

Meer info bij 

jschuermans@kessels-smit.com